Jdi na obsah Jdi na menu
 


9. kolo: FC Chotěboř "B" - TJ Spartak Staré Ransko

10. 10. 2012

 Výsledek:

1:0

 

Domácí ztráceli před utkáním na vedoucí Spartak 4 body, a tak toto utkání přineslo přímý souboj o čelo tabulky Okresního Přeboru. Hrálo se před slušnou návštěvou a nutno říct, že poměr Raneckých fanoušků nebyl vůbec zanedbatelný. O to víc nás může mrzet, že jsme je svým výkonem zklamali.

Do utkání jsme vstoupili o něco lépe my a hned v úvodních minutách jsme měli jednu z největších šancí v utkání. Jirka Janáček centroval od pravé postraní čáry a k míči se dostal ve vápně hlavičkující Petr Machovec. Jeho pokus si však cestu do domácí sítě nenašel a jen těsně minul branku. To bylo ale na z naší strany na dlouhou dobu vše. Po dobrém úvodu, kdy se domácí k ničemu moc nedostali se hra vyrovnala a hrálo se hlavně mezi oběma šestnáctkami. Nehrálo se v nijak vysokém tempu a na obou stranách bylo vidět mnoho nepřesností. I domácí se dostali do dobré šance, když nás přečíslili ve středu hřiště a po naší chybě šli sami na brankáře. Situaci zachraňoval skvělým zákrokem až Josef Žák. I díky jeho zákroku se šlo do kabin za bezbrankového stavu (0:0)

Do druhého poločasu nahradil Jirku Janáčka Honza Dymáček, který nastoupil na levou zálohu a do útoku s posunul Michal Ročárek. Bohužel v druhém poločase jsme byli o něco horším mužstvem a hlavně dopředu se nám moc nedařilo. Jen jsme nakopávali dlouhé balóny, které domácí zadáci s přehledem sbírali a nedokázali jsme si nahrát. Pokud už jsme si nějaký náznak šance vytvořili, zastavil nás buď praporek pomezního nebo nepřesná přihrávka. Navíc domácí se zhruba v polovině poločasu po ostrém centru do našeho vápna prosadili hlavou a strhli tak remízové utkání na svoji stranu. Snad jedinou šancí na naší straně byla střela z hranice šestnáctky a následná dorážka, ale první pokus zneškodnil domácí gólman a dorážku zablokovali Chotěbořští zadáci. Jinak jsme za celý druhý poločas domácí branku neohrozili. Od 80. minuty jsme otevřeli hru a domácí si díky tomu do konce vytvořili minimálně tři gólové tutovky, ale pokaždé v zakončení selhali. Jednou je dokonce zastavilo až břevno. Naše šance na vyrovnání tak žila až do poslední minuty, ale branku domácích jsme ani neohrozili.

Málo pohledné utkání, které domácí asi zaslouženě jedinou trefou získali na svoji stranu opět vyrovnalo situaci na čele tabulky. Spartak sice dál zůstává na první příčce, ale už jen s jednobodovým náskokem. V příštím kole nás navíc čeká divácky atraktivní derby se sousedním Ždírcem, které se bude oproti rozpisu hrát až v neděli od 15:00. Tímto zveme všechny fanoušky obou mužstev.

za kolektiv hráčů

 

Pavel Novosad

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

...

Náhodný chotěbořský divák,12. 10. 2012 23:14

chválim objektivně napsanou reportáž...fotbal to byl teda fakt bídnej, na souboj o čelo tabulky to opravdu nevypadalo :)

Chotěboř B - Spartak

J.Mísař,10. 10. 2012 10:45

Ahoj,tabulka je až neskutečně vyrovnaná a každý zápas bez bodového zisku je znát.Podle referátu z utkání se Spartaku zřejmě poslední dvě utkání moc nevydařila,tak přeji hodně úspěchů v derby utkání se Ždírcem,který naopak nyní boduje a všechny zápasy s ním jsou nejen těžké,ale někdy i zbytečně "vyhecované."Přeji proto klidné hlavy a vítězství...Honza