Jdi na obsah Jdi na menu
 


10. kolo - Světlá B - Staré Ransko (A-tým)

13. 10. 2009

10. kolo: Světlá B - Staré Ransko 1:1 (1:0)

 

Sestava:

 

                                              Tomáš Slanař

Tomáš Málek                       Roman Kafka                        Pavel Novosad

                                          Roman Brychnáč

                                   

Tomáš Dohnal            Jan Ročárek, Michal Ročárek         Ondra Mišinger

                                                       

                     Michal Janáček                                  Petr Machovec

                                                                            

 Branky:  1x Tomáš Dohnal




V 10.kole jsme opět jeli k venkovnímu zápasu, tentokrát na hřiště Světlé nad S. Domácí nemají body na rozdávání, a tak se dalo čekat pro nás nelehké utkání.
Soupeř začal zostra a než jsme se stačili rozkoukat, měl několik příležitostí ke vstřelení branky.Ve středové řadě Světlé tvořil hru veterán Polák, který nikým nepokrytý zásoboval utočníky pro nás nebezpečnými přihrávkami jak za obranu, tak do prostoru mezi obránce.
Po jedné z těchto kolmic se dostal ve 25.min ke střele domácí utočník, ale branku netrefil. Naše hra byla do té doby bez náboje, bez myšlenky, jako by jsme čekali co bude dál. A taky se dělo!!! Ve 3O. min rozehrál Slanař míč do strany, přihrávku zachytil domácí hráč na urovni velkého vápna, ale než si stačil míč srovnat ke střele, chybující golman svou chybu napravil dobrym vyběhnutím, a tak se skore neměnilo. Hosté se začli probouzet pomalu a dostavali se do golovych šancí jen těžko. Naopak na druhé straně nabídli domácím šanci ke vstřelení první branky. Novosad rozehrával od vlastní brany, Brychnáč jeho nahravku vratil tak, že Slanař svým zakrokem už jen stihl napálit míč do domácího hráče a od něho se balon dostal až do svatyně hostí-35.min 1-O!!!
Od té doby jako by jsme se probudili a začali dobývat domací branku. Hrozili jsme především z brejků. Ve 37.min postupoval v souboji jeden na jednoho Michal R., byl zastaven nedovoleným zakrokem ve vapně domácích, píštalka rozhodčího však zustala němá, (ostatně jako celý zápas), což se nelíbilo Michalu J., a tak se po okomentování verdiktu sudího poroučel předčasně do kabin. Ransko je však zvyklé dohrávat většinu zápasů v oslabení, a tak zatlačili domácí na jejich polovinu, a snaha o vyrovnání vyustila ve spoustu šancí. Ani Machovec, Dohnal a duo Ročárků však svoje šance do poločasu neproměnili.
Do druhého poločasu nastoupilo Ransko beze změn v sestavě, ale po bouřce v kabině s velkým odhodláním změnit stav utkaní. Domácí se dostávali do šancí jen sporadicky a za velkého přispění rozhodčího, který využíval sebemenší kontakt hostí k odpískání faulu!!!
V 5o.min Brychnáč využil chybu domácích ve vápně, ale míč nedokázal protlačit na poprvé k Machovcovi. Ten však svoji bojovností míč získal, ale jeho střela se mezi tyče nevešla. V 55.min se Machovec opět dostal do šance, ale křižná střela minula jen těsně levou tyč. V 60. min se však konečně měnilo skore, když posledně jmenovaný zatahl míč po levé straně, vyměnil si ho s Mišingrem, nacentroval před branku domácích a  Tomáš Dohnal hlavou propálil domácího golmana 1-1.!!! Pokračovali jsmev tlaku na domácí obranu, která nestíhala obsazovat pohyblivé hráče. V66.min Dohnal dostal míč za obranu hostí, ale k zakončení mu chyběli jen centimetry! 68.min-Ročárek M.se dostal k zakončení po přihravce od svého bratra, střela ale jen těsně minula tyč domácí branky. V 75 min si po pěkné kombinaci bratří Ročarku, Machovce a Mišingra připravil míč ke střele Novosad, mířil však jen těsně nad! Poté se hned z následného vykopu dostal do obrovské šance opět Machovec, z akce však vytěžil pouze jeden z mnoha rohovych kopů.80.min přinesla poslední velkou šanci na zvrat. Ročárek J.postupoval nikym nebraněn až téměř na uroven pokutového kopu, místo střely však zvolil nahravku na Michala R.,a ten již neměl čas na zakončení, a tak se ze slibné šance kopal jen další rohovy kop.Ten zustal nevyužitý jako již další šance ostatních hráčů, a tak stav 1-1 zůstal až do zavěrečného hvizdu.
Domácí potvrdili postavení v tabulce a divoké vysledky z posledních kol, hosté zklamali v první pulhodině, poté však zabrali a zaslouží pochvalu za téměř dokonalý obrat, kterému chybělo opravdu jen málo.Pochvalu zaslouží bratři Ročárkové, Machovec, Dohnal i Mišinger, defenzívu držel Málek s Novosadem.V příštím kole nás doma čeká nováček Jeřišno, trenér Ranska naordinoval 3 body.

Za kolektiv hráčů napsal Roman Brychnáč

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář