Jdi na obsah Jdi na menu
 


12. kolo - Mírovka - Staré Ransko (A-tým)

26. 10. 2009

9. kolo: Mírovka - Staré Ransko 2:1 (1:1)

 

Sestava:

 

                                              Josef Žák

Tomáš Málek                       Roman Kafka                        Pavel Novosad

                                          Roman Brychnáč

                                   

Tomáš Dohnal            Jan Ročárek, Michal Ročárek         Ondra Mišinger

                                                       

                     Jirka Janáček                                  Petr Machovec

                     (Petr Mitáček)

                                                                            

 Branky:  1x Petr Machovec

 


 To co bylo tuto sobotu k vidění v Mírovce lze jen těžko nazvat fotbalovým utkáním. To, co se odehrávalo na hřišti nemohlo nikoho bavit, snad jen rozhodčího, který si ze všech zůčastněných zřejmě dělal legraci a zkoušel co vydrží. Jinak si to nedokážu vysvětlit. Z jeho strany absolutně nezvládnuté utkání přineslo na hřiště jen zmatek, spoustu emocí, zmatek a totálně rozkouskovanou hru. V druhé půli se snad nehrálo 5 minut v kuse a nervy tekly už i jindy klidným hráčům. Jediným pozitivem je to, že nikdo nezkončil po zápase na Brodské pohotovosti, i když některé zákroky si o to říkali...ale k samotnému průběhu "zápasu"

   Do utkání lépe vstoupili domácí a v úvodu zahrozili ze standardní situace, když při dvou po sobě jdoucích rozích 2x hlavičkoval domácí obránce. Naší odpovědí byl rychlý gól, když před brankou vybojoval míč, který ještě nebyl pevně v rukou domácího gólmana, Roman Kafka a do prázdné branky dorážel Jirka Janáček. Hlavnímu sudímu se to však nezdálo, a tak branku pro faul neuznal. Po nějaké chvíli jsme si však spravili chuť a ukázali jsme, jak může být fotbal jednoduchý. Josef Žák vykopl míč, Jirka Janáček ho za polovinou prodloužil hlavou a Petr Machovec z první překvapil Domácího brankáře. (0:1). Tou dobou už jsme měli herně navrch a mohli jsme přidat i další branky. Nejprve pěknou střelu Michala Ročárka brankař vyrazil a v další šanci se neprosadil ani střelec prvního gólu Petr Machovec.Jeho dorážce, která skončila těsně vedle levé tyče, však předcházel tvrdý střet Jirky Janáčka s domácím brankářem a to že se nepískalo, nesli domácí jen těžce. Od té chvíle se začalo na hřišti víc diskutovat než hrát a fotbal šel pomalu stranou. Vyhrocené situaci nepomohla ani vyrovnávací branka domácích, kteří při ní těžily z jasného ofsajdového postavení. Na hlavičku z pravé strany už byl pak Josef krátký. Do šaten se šlo tedy za vyrovnaného stavu 1:1.

   Do druhého poločasu jsme nastoupili s odhodláním nepřizpůsobit se soupeřově hře a trpělivou hrou čekat na dobrou brankovou příležitost. Domácí však začali opět lépe a jejich krajní útočníci podporováni šikovným středním záložníkem nám dělali více starostí, než by se nám líbilo. Navíc po několika minutách hry Roman Kafka tečoval soupeřovu střelu tak nešťastně, že skončila za zády našeho bezmocného brankáře. Od té chvíle už domácí neměli zájem příliš hrát, hru jen kouskovali, zdržovali a neustále se váleli po trávníku, diskutovali s rozhodčím a dělali vše pro to, jen aby se souvisle nehrálo. I my jsme se nechali vyprovokovat k různým nesmyslným diskuzím a v podstatě bylo po fotbale. Navíc se na hřišti přiostřovalo. Nutno říct, že nám rozhodčí po jasném faulu v našem pokutovém území odpustil jasnou penaltu. Ale tento faul byl hned v zápětí nevybíravým oplácením domácími potrestán. Když mlčela píšťalka při předchozí situaci, nevzrušoval se rozhodčí trestat ani tentokrát. Když hráči vyděli, co všechno sudí toleruje, bylo na hřišti chvílemi i nebezpečno. I přes to jsme si vypracovali slibnou příležitost, ale Petr Machovec se z dobré pozice neprosadil. Domácí se nakonec dočkali závěrečného hvizdu a mohli slavit dlaší domácí vítězství.

Přesto, že rozhodčí utkání oboustranně velmi uškodil, vše jsme měli ve vlastních rukou a je škoda, že jsme ho nezvládli lépe.

Za kolektiv hráčů Pavel N.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář