Jdi na obsah Jdi na menu
 


15. kolo - Veselý Žďár - Staré Ransko (A-tým)

29. 3. 2010

15. kolo: Veselý Žďár - Staré Ransko 2:5 (0:3)

 

Sestava:

 

                                              Josef Žák

Petr Mitáček                        Roman Kafka                        Pavel Novosad

                                          Michal Janáček                     (Luboš Ondráček)

                                   

Míra Vavroušek           Jan Ročárek, Michal Ročárek         Ondra Mišinger

                                                       

                     Jirka Janáček                                  Petr Machovec

                                                                            

 Branky:  1x J. Ročárek, 1x P. Machovec, 1x M. Ročárek, 2x J. Janáček




   Po dlouhé zimní přestávce odstartovalo letos v řádném termínu první jarní kolo okresního přeboru. Vzhledem k tomu, že ještě před dvěma týdny ležel na většině hřišť sníh, se hrálo na poměrně slušném terénu. Letos jsme absolvovali pouze jediný přípravný zápas a to ještě na kvalitním povrchu Žďárské "umělky" a tak do utkání vstupovali všichni s očekáváním, co s námi udělá první ostrý zápas a nerovné travnaté hřiště.
   První poločas začal opatrně, bez vážnějších šancí na obou stranách, ale postupem času jsme si vytvořili herní převahu a hrálo se převážně na polovině domácích. První situací, která stojí za zmínku byla tvrdá střela Honzy Ročárka z 20-ti metrů, kterou domácí brankař ještě kryl. Zhruba ve 20. minutě už naši převahu Honza Ročárek zúročil v první jarní gól , když potáhl míč od pravé strany na osu hřiště a umístěnou střelou k levé tyči domácího brankáře překonal (0:1). O pár minut později se skóre měnilo potruhé. To když  Petr Machovac využil zaváhání domácích beků a po dlouhém pasu za zády překvapené obrany zvyšoval na 0:2. Domácí pak měli po naší chybě příležitost snížit, ale z dobré pozice netrfili branku, a tak jsme mohli znovu trestat. Novosad se dostal po kombinaci s Michalem Ročárkem opět za záda domácí obrany. Svůj únik však zakončil mimo. I přesto jsme do poločasu ještě zvýšili. Po přihrávce Jirky Janáčka trefil z levé strany přesně křižnou střelou Michal Ročárek (0:3).
   Úvod druhého poločasu nám vyšel náramně. Hned po rozehrávce poslal Michal Janáček dopředu dlouhý míč, který pro sebe vybojoval Jirka Janáček a svým důrazem trestal ještě spící domácí obranu (0:4). Pro domácí, kteří chtěli s výsledkem ještě něco udělat to byl hororový začátek poločasu, ale bylo s nimi ještě hůř. Hned v další minutě poločasu domácí útočili, centrovaný míč prošel naším malým vápnem bez zásahu jediného hráče až k našemu obránci a z rychlého protiútoku jsme se dostali skrz vysunutou obranu domácích na 3 doteky až do pokutového území soupře, kde byl faulován Jirka Janáček. Tentýž hráč nařízenou penaltu s přehledem proměnil a zvyšoval už na 0:5. Domácí však stále hrály se snahou zvrátit nepříznivý stav a my zřejmně uchlácholeni 5-ti brankovým vedením jsme jim to dost ulechčovali. Domácím se v krátkém sledu podařilo vstřelit 2 branky a tím dostali novou chuť do zápasu. Z jejich útočné snahy však plynulo nmoho chyb a otevíral se dostatek prostoru pro naše útočníky. Ti se dostávali do šancí.  Z dobrých pozic však místo zakončení hledali někdy zbytečně místo pro další přihrávku až z toho nakonec nebylo nic. Je škoda, že jsme chyby soupeře nedokázali potrestat. A tak utkání zkončilo za stavu 2:5. 
   První jarní utkání dopadlo výborně a dobrý výkon celého mužstva je příslibem do dalších kol. Pochvalu za dobrý kolektivní výkon zaslouží opravdu celé mužstvo. Přijďte nás podpořit za týden, na první jarní domácí utkání.

Za kolektiv hráčů napsal Pavel N.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář