Jdi na obsah Jdi na menu
 


17. kolo Lučice - Staré Ransko (A-tým)

19. 4. 2011

17. kolo – Lučice - Staré Ransko 2:0 (1:0)

Sestava:

Josef Žák

 

                 Tomáš Málek                 Roman Kafka          Pavel Novosad        

                     

Michal Janáček

Tomáš Dohnal                     Michal Ročárek                   Ondra Mišinger

                                                                                     (Petr Mitáček)

 Roman Brychnáč 

               

Jirka Janáček                                              Petr Machovec

                                                                                    (Zdeněk Zvolánek)

 

 Branky: 

           

 

            Další utkání jarní části přineslo šlágr kola a zároveň přímý souboj o čelo tabulky. Obě mužstva dělil před vzájemným duelem díky zaváhání domácích v minulém kole v Mírovce jen jediný bod. Navíc poslední utkání na podzim zkončilo remízou 3:3, a tak se dal očekávat vyrovnaný souboj, kde první vstřelený gól bude velkou výhodou.  

Od úvodu utkání hráli domácí velice aktivně a v osobních soubojích byli v úvodu o něco aktivnější, a tím získali mírnou převahu. Lučice těžila hlavně z dobré kombinace v záložní řadě a z rychlého přechodu do útoku. Naše obrana ale fungovala bez chyb a tlaku domácích spolehlivě odolávala. Zodpovědně dozadu pomáhala i záloha, ale opatrná hra dozadu byla na úkor podpory naší ofenzivy, a tak se osamocení útočníci dostávali k zakončení jen těžko. Navíc musel krátce po začátku díky trvajícím svalovým problémům střídat Petr Machovec. Toho nahradil Zdeněk Zvolánek a jeho rychlost a důraz na domácí obránce platila. Ještě do přestávky tak připravil dvě zajímavé šance, ale ani jedna neskončila brankou. Na druhé straně se do dobré příležitosti dostali i domácí, ale pohotová střela z první Lučického útočníka zkončila v rukavicích připraveného Josefa Žáka. Hra se vyrovnala a v závěru poločasu jsme domácí dokonce dostali pod mírný tlak. Z toho vyplynula i jedna z našich největších příležitostí. Michal Ročárek Zahrával trestný kop, který prošel podél celé branky až na zadní tyč, kde tísněnému Ondrovi Mišingerovi chyběli jen centimetry od vstřelení branky. Nicméně skóre se do přestávky přeci jen měnilo. V poslední minutě se dostali domácí do rychlého protiútoku. Útočník Lučice v pokutovém území nastřelil ruku našeho bránícího hráče a rozhodčí daroval domácím lacinou penaltu. Tu hráč Lučice s přehledem proměnil, i když si Josef na míč sáhl. (1:0) A tím skončil první poločas.

Po přestávce jsme začali poměrně aktivně a snažili jsme se kromě vyrovnané hry vyrovnat i skóre. I domácí však bránili důsledně a přesto, že jsme se dostávali do tlaku, hráli jsme převážně proti dobře zformované obraně, kde nebylo příliš prostoru pro střelu. Když už jsme se dostali do nějakého rychlejšího protiútoku, chyběla nám přesnost při finální přihrávce. Největší příležitost srovnat měl po přetaženém centru z levé strany Roman Kafka, ale z blízka hlavičkoval nad. Standartních situací a centrů do vápna jsme měli ve druhém poločase dost, ale nic jsme z toho nevytěžili. Když pak domácí zahráli ve svém pokutovém území také rukou, ale bez odezvy rozhodčího, začala přibývat i nervozita a situace na hřišti houstla. Na to doplatil Jirka Janáček, který krátce nato okomentoval další výrok rozhodčího a byl za to odměněn červenou kartou. To už jsme hrály hodně otevřený fotbal ve snaze srovnat. Domácí naopak hrozili rychlými protiútoky. V 85. Minutě, když už jsme hrály v podstatě jen se dvěma obránci, domácí jeden z protiútoku využili. První střelu ze strany Josef ještě vyrazil, ale odražený míč se dostal k druhému útočníkovi, a ten definitivně potvrdil vítězství domácích (2:0). Z toho fotbalového už toho do konce k vidění moc nebylo, přesto se na hřišti ještě červenalo a po vzájemné potyčce vyloučil rozhodčí po jednom hráči na každé straně. Ze strany Spartaku byl potrestán Zdeněk Zvolánek. (je třeba podotknout, že zrovna on přišel k červené kartě nevině) 

Nebudu komentovat výkon rozhodčích ani si na ně nechci stěžovat, ale jen bych konstatoval, že podle mého názoru jsou nejslabším článkem celé soutěže. Myslím že se hrál velmi kvalitní a vyrovnaný fotbal a rozhodovali maličkosti. Diváci si jistě přišli na své. Přesto, že jsme nevyhráli, celé mužstvo zaslouží díky za bojovný a poctivý výkon. V dalším kole přivítáme na domácím hřišti Mírovku.

Za kolektiv hráčů napsal Pavel N.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Rozhodčí...

Pavel N.,26. 4. 2011 21:45

Co se týká rozhodčích, tak si na ně nechci stěžovat. Dokonce jsem sdílel názor jednoho z pisatelů a považoval jsem pana čejku za jednoho z nejlepších rozhodčích na okrese. Dokonce chci věřit, že nás nepoškodil úmyslně. To že by se hráči měli víc soustředit na fotbal je pravda, ale taky je pravda, že v tak vyrovnaných utkáních hraje výkon rozhodčího velice důležitou roli a pan Čejka nás vloni špatným výrokem zařízl proti Sobiňovu (což uznal i soupeř) a v Lučici letos taky, proto bych jednoznačně souhlasil se systémem, který tu popisuje J. Mísař
Sám jsem na obyčejném sranda turnaji nedávno zažil rozhodčího který má licenci FIFA a píská v zahraničí a musím říct, že takový fotbal je úplně o něčem jiném. A nikdo si nedovolil říct půl slova, prostě přirozená autorita, žádné karty. Takové rozhodčí bych přál celému fotbalu.

Lučice Ransko 2:0

M.Janda,26. 4. 2011 16:04

Ahoj,v 80.letech jsem byl na vojně v jižních Čechách a hrál jsem nižší soutěže.Fungoval tam stejný systém, o kterém píše J.Mísař.
I tady zápasy ,ve kterých o něco šlo,pískali sudí z jiných okresů.Rozhodčí to spíše brali jako poctu a hráči nereptali.
Za zkoušku by to určitě stálo.

Neoprávněná červená karta

L. Vácha,22. 4. 2011 15:53

No zrovna vám tak bude někdo věřit, že červený karty byly neoprávněné. Pokaždý, když jsme s váma hráli, tak neustálý dohady s rozhodčíma a tak podobně. A co se týče Zvolánka, to je v ohledu provokací a diskuzí vůbec expert. mluvim z vlastní zkušenosti. Vůbec se nedivim, že ho rozhodčí vylil...

sudí

:),21. 4. 2011 10:38

když se prohraje mohou za to sudí. Červená karta u pana Janáčka už ale nikho překvpait nemůže, kolikpak jich nasbíral za poslední dva roky?

Re: sudí

Hupik 1,21. 4. 2011 12:56

Fotbal se hrál na obou stranách stejný akorát sudí to jinak posuzoval.K panu Janáčkovi: Když je nekdo na někoho vysazený, tak s tím nikdo nic nenadělá.

Re: Re: sudí

Mandak,22. 4. 2011 13:42

Jo, kdybyste radši hledali chybu u sebe. :( Vždyť je to posledních pár sezon pořád dokola. Neustálé dohadování se s rozhodčími v průběhu zápasů, komentování výroků. Reagování na diváky, a mnoho dalších prohřešků proti disciplíně, prostě tohle vás strašně moc sráží. A i kdyby se stalo, že vás rozhodčí píská špatně nebo prostě nemá takovou úroveň, aby zvládal zápas, tak o to víc by se hráči měli soustředit pouze a jen na samotný zápas. A mluvení si nechat do hospody po utkání. Ještě bych dodal, že pan Čejka patří k nejlepším rozhodčím na okrese, viděl jsem pískat několik jeho zápasů a vždy bez problémů.

Máte na postup, to nepopírám, ale na téhle věci zapracujte, to je vaše bolest. Teprve potom opravdu postoupíte. Ať se daří. ;)

další oprava

J.Mísař,22. 4. 2011 11:06

Příště nepíšu bez brýlí,ještě jedna chyba,a to hrubá-má být my na severu Čech.Hrůza!

oprava

J.Mísař,22. 4. 2011 11:03

Omlouvám se za dvě chybičky,derby má být velké D a za slovem palce chybí čárka. Honza

Lučice Ransko 2:0

J.Mísař,22. 4. 2011 10:55

Zdravím všechny příznivce fotbalu na rodné Vysočině.Po přečtení výsledků minulého kola se naplnily moje obavy a předtuchy.. Tušil jsem,že se na trávníku bude "červenat",hned vysvětlím proč.
Pana Čejku neznám,pískat jsem ho neviděl.Bydlí však v Lešti-
ně,která je na špici OP.Rozhoduje pouze v rámci okresu,já jsem však přesvědčený,že tak důležité zápasy mají pískat rozhodčí
".vyššího svěcení".Zkušenost s tím mám,a to nejen proto,že v rozhodcovském jsem byl na "place" v 928 zápasech.Myslím si,že by nebylo na škodu to dělat tak,jak mi kdysi na severu Čech.
.
Zhruba před třiceti lety jsem dělal "obsazovačku"na Ústecku a většinu klíčových zápasů řídili rozhodčí,co pískali krajské soutěže
/Ústečáci/.Měl jsem však i dohodu s kolegy na Litoměřicku,Teplicku,Lounsku i Mostecku a důležité zápasy OP,III. i IV.třídy pískali jejich sudí.!Moji chlapi jezdili zase k nim.
V praxi to vypadalo tak,že třeba dva zápasy v jednou kole na Litoměřicku jsme odřídili my,dva na Ústecku Litoměřičáci.
Zápasy jezdili pískat i sudí,kteří pískali celostátní soutěže.derby o postup do OP /Chuderov-Přestanov/ pískal Pepík Topinka z Teplic,který pískal tenkrát divizi.Mimochodem Topinkovi je 68 let,stále píská,letos 1.B třídu.
Jednou mi dokonce poslal rozhodčího,ze kterého jsme byli v šoku i my dva "lajnaři".S Jardou Moravcem jsme v té době pískali KP a jako hlavní na zápas IV.třídy přijel rozhodčí FIFA A.Wencl,kterého hráči mohli asi před deseti dny vidět mávat sudímu Christovovi Real Madrid!Za 40,-Kčs to v klidu odpískal..
Za pokus by to jistě stálo..
P.S.Nehraje pan Čejka náhodou za Keřkov,nebo je to shoda jmen.
Ten taky dostal červenou...

V sobotu Vám držím palcesnad se Vám Mírovku podaří porazit,
jako patriot budu tipovat 1.
Z Mostu zdraví Honza

17. kolo – Lučice - Staré Ransko 2:0 (1:0)

Hupik 1,20. 4. 2011 6:31

Já nebudu komentovat výkon rozhocích, ale za tento výkon by zasloužili pár facek. Škoda jen že mi to nevyšlo.