Jdi na obsah Jdi na menu
 


18. kolo - Staré Ransko - Havl. Brod B (A-tým)

19. 4. 2010

18. kolo: Staré Ransko - Havl. Brod B 3:2 (1:0)

 

Sestava:

 

 

 

                                              Josef Žák

 

Roman Brychnáč                  Roman Kafka                        Pavel Novosad

 

                                          Michal Janáček                    
                                 

 

Tomáš Dohnal           Jan Ročárek, Michal Ročárek         Ondra Mišinger

 

                                                                                        (Petr Mitáček)

 

                     Jirka Janáček                                  Petr Machovec

 

                                                                          

 

 Branky:   1x M. Ročárek, 1x P. Machovec, 1x P. Novosad

 




      18-té kolo přineslo první jarní utkání na domácím hřišti. Teplé jarní počasí přilákalo slušnou diváckou návštěvu, která mohla sledovat souboj o špici tabulky. Jako hosté se představila Brodská rezerva, která vede tabulku okresního přeboru.
      Hrálo se jak se říká o 6 bodů, a tak obě mužstva začala opatrně. Hosté měli mírnou herní převahu a bylo to patrné hlavně při kombinaci na polovině hřiště. Jejich postupné útoky jsme však bez problémů ubránily a nepustili soupeře do vážnější šance. Naopak jsme vyrovnávali hru bojovností a nasazením a hrozili z protiútoků. Hosté však hrály dobře "ofsajd" systém, a tak většina našich slibně se vyvýjejících situací končila už v začátku zdviženým praporkem pomezního rozhodčího. Zhruba v polovině poločasu však sklapla "ofsajdová" past hostů naprázdno. Honza Ročárek vybídl skvělým pasem za obranu mladšího bratra k úniku. Ten místo přihrávky na dobře postaveného P. Machovce volil přímou střelu, a ta si mezi nohami hostujícího gólmana našla cestu až do sítě (1:0). Hosté měli později možnost srovnat, ale Josef Žák se vytáhl a přesně mířený trestný kop vytěsnil na roh. V jiné situaci unikajícímu Zemanovi míč uskočil na nerovném terénu, a tak zakončoval hodně mimo. Naopak na druhé straně mohl zvyšovat Petr Machovec, ale z dobré pozice minul branku. Skóre se tak do přestávky už nezměnilo a do kabin se šlo za stavu 1:0 pro domácí. 
      Druhý poločas zahájili lépe hosté a využili popřestávkové letargie domácích. Ti jen přihlíželi, jak Brodský kanonýr Zeman bez problémů doklepává do sítě odraženou střelu, kterou při předchozí situaci neudržel Josef Žák ve svých rukavicích (1:1). Tato branka hosty nabudila a začali si vytvářet výraznější převahu. Zvýšenou aktivitu Brodští přetavili ve druhý gól a strhli tak vedení na svoji stranu. Po nedůrazu na naší polovině se k míči dostal opět Zeman a s přispěním teče jednoho z našich obránců křižnou střelou z velkého vápna podruhé v zápase skóroval (1:2). Další inkasovaná branka nás konečně probudila a od té chvíle byly na hřišti zase dvě mužstva. Dvakrát jsme měli možnost srovnat, ale ani na několikrát se nám nepodařilo ze schrumáže dostat míč do branky.  Vyrovnání jsme se nakonec dočkali. Michal Ročárek přesně odcentroval od pravého rohu. Na jeho centr si naskočil Petr Machovec a z blízkosti hlavou se proti hostujícímu brankaři nemýlil (2:2). Ani jedno mužstvo nedalo soupeři nic zadarmo. Bylo k vidění i několik ostřejších zákroků oceněných žlutou kartou. S běžícím časem a neustálými diskuzemi s rozhodčím se tak nad několika hráči vznášela hrozba vyloučení. Na to doplatil Jirka Janáček, který zhruba 10 minut před koncem po druhé žluté kartě oslabil svoje mužstvo. Chvíli předtím se však ještě nečekaně ocitl v dobré šanci, ale přestřelil. Když už utkání směřovalo k nerozhodnému výsledku, měli jsme ještě jednu možnost ohrozit soupeře. Po faulu blízko půlící čáry rozehrával z pravé strany Michal Ročárek. Dlouhý centr  dokázali Brodští obránci jen lehce přizvednout k na levé straně úplně volnému P. Novosadovi, a ten v poslední minutě rozjásal všechny domácí příznivce (3:2). Hosté už nedokázali reagovat, protože hned po rozehrávce hlavní rozhodčí utkání ukončil, a tak domácí šťastně, ale zaslouženě vybojovali cenné 3 body.  

   Celé mužstvo opět zaslouží pochvalu za dobrý kolektivní výkon a nasazení. Příští sobotu nás čeká od 16:00 venkovní utkání s nedalekým Sobiňovem.

Za kolektiv hráčů napsal Pavel N.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář