Jdi na obsah Jdi na menu
 


19. kolo Staré Ransko - Šlapánov (A-tým)

2. 5. 2011

19. kolo – Staré Ransko – Šlapánov 0:3 (0:2)

Sestava:

Josef Žák

 

                 Tomáš Málek                       Roman Kafka          Pavel Novosad        

                     

Michal Janáček

Tomáš Dohnal                   Michal Ročárek                   Ondra Mišinger

                                                  (Luboš Ondráček)

           

 Roman Brychnáč 

               

Honza Ročárek                                              Petr Mitáček

                  (Petr Machovec)

 

 Branky:  x  

           

 

            Ve druhém domácím utkání v řadě se proti Spartaku představil rozjetý Šlapánov, který bojuje o záchranu v OP a na jaře poměrně úspěšně sbírá důležité body. V minulém kole obral o body Ledeč a tentokrát potrápil i nás.

Hosté nastoupili do utkání velmi aktivně a naši zaskočenou obranu nachytali zcela nepřipravenou. My jsme naopak působili velice nesoustředěně a okének v zadních řadách bylo na poměry jedné z nejspolehlivějších obran v okresním přeboru až příliš. Tuto převahu také hosté brzy využili, a když Josef Žák neudržel ve svých rukavicích střelu, kterou před ním náš obránce ještě lehce tečoval, vedli hosté zaslouženě 0:1. Úvodní branka nás sice zaskočila, ale dopředu jsme hráli poměrně aktivně a brzy jsme začali obranu hostů dostávat pod tlak. Z toho vyplynuly i velmi slibné šance na srovnání. V koncovce nám ale chyběl klid a většina střel mířila jen do míst, kde stál připravený brankář hostů nebo nebo mimo branku. V tu chvíli to podle obrazu hry vypadalo jen na krátkodobý výpadek naší obrany v ůvodu a zdálo se, že bude jen otázka času, kdy skóre otočíme. Realitou však byl pravý opak. Když po jednom z protiútoků fauloval Roman Kafka v pokutovém území, měli hosté možnost zahrávat penaltu. Tu s přehledem proměnili a vedli už o dvě branky (0:2). I přes nepříznivý vývoj jsme měli stále tlak, ale snaha vyrovnat se spíš změnila ve festival neproměněných šancí. Jen do přestávky jsmě měli spoustu šancí a minimálně čtyři „tutovky“. Všechny pokusy  ale končily u připraveného brankáře nebo mimo.

Po přestávce jsme pokračovali ve velkém tlaku a v první čtvrthodině se hrálo v podstatě na jednu branku. Hosté se dostávali na naši polovinu jen zřítka, ale o to byli nebezpečnější, protože naše hra byla stále více otevřená a hráli jsme už jen na tři obránce, chvílemi dokonce jen na dva. Ale ani taková ofenziva nepřinesla branku, když jsme nebyli schopni brankaře hostí překonat z žádné pozice. K brance nevedla ani série asi 5-ti rohových kopů za sebou. Obraz hry a úspěšnost v koncovce nezměnil ani příchod Petra Machovce do útoku. Když náš tlak vrcholil, zatloukli jsme si vlastně sami další hřebíček do rakve. Odkop našeho brankáře trefil jen útočníka hostů a odražený míč si našel obloučkem cestu přímo do naší branky (0:3). Dál už se nic zajímavého nedělo. Popisovat jednotlivé šance asi nemá smysl. Skóre se do konce už neměnilo, a tak hosté zaslouženě zvítězili, i když na šance jsme soupeře jednoznačně převálcovali. Nepamatuji snad utkání, ve kterém bychom měli tolik šancí, ale fotbal je o brankách a ne šancích.

Myslím, že výsledek tohoto utkání nevznikl z chyb jednotlivců, i když jich bylo dost, ale jednalo se o výpadek celého mužstva. Nedařilo se nám v podstatě vůbec nic -  od chyb v zadu až po útok a zakončení. V příštím kole hrajeme na hřišti Rozsochatce.

Za kolektiv hráčů napsal Pavel N.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Přání

J.Mísař,6. 5. 2011 15:42

Nic si z toho nedělejte,důležité bude,abyste výpadek odčinili,a to třeba hned v Rozsochatci.Přeji Vám,ať se Vám daří jako kdysi nám.Já jsem hrál proti nim 2x,oba zápasy jsme vyhráli.Doma 3:0,v Rozsochatci dokonce 4:0.
První gól tehdy dal Slávek Orlíček,letos by mu bylo 60...
Honza