Jdi na obsah Jdi na menu
 


19. kolo - Sobiňov - Staré Ransko (A-tým)

26. 4. 2010

19. kolo: Sobiňov - Staré Ransko 1:0 (0:0)

 

Sestava:

 

                                              Josef Žák

 

Petr Mitáček                        Roman Kafka                        Pavel Novosad

 

                                          Roman Brychnáč                    
                                 

 

Tomáš Dohnal           Jan Ročárek, Michal Ročárek            Ondra Mišinger

 

                                                                                       

 

                     Michal Janáček                                  Petr Machovec

 

                                                                          

 

 Branky:  

 




      19-té kolo nám přichystalo místní derby. Domácí vyznávají podobný herní styl jako my, a tak utkání nemělo jasného favorita. Sobotní příjemné počasí přilákalo hojnou diváckou účast a domácí fanoušky povzbuzující svůj tým bylo dostatečně slyšet.
      První poločas začal oboustraně opatrně bez významnější převahy jednoho nebo druhého mužstva. Až zhruba od 25. minuty jsme se dostali do mírného tlaku. Domácí však bránili pozorně. Do dobré pozice se dostával Michal Ročárek, ale byl příliš blízko na to, aby před domácím brankářem cokoliv udělal a ten jeho pohotovou střelu z blízka kryl. Mimo něj se do v první půli k zakončení 2x dostal ještě Petr Machovec, ale ani jednou netrefil skákyvý míč tak, jak by si představoval. Domácí se do žádné výrazné šance také nedostali, a tak do kabin se šlo za bezbrankového stavu 0:0. 
      Do druhého poločasu jsme vstoupili o poznání aktivněji a zatlačili jsme domácí na jejich polovinu. Hned v úvodu poločasu přišla i dobrá šance. Roman Kafka  poslal od půlky dlouhý míč až do šestnáctky, kde hlavičkoval Michal Janáček, ale jeho pokus těsně minul levou tyč. Domácí hrozili spíš z rychlých protiútoků, ale ty se nám dařilo ubránit. V polovině poločasu však rozhodčí nepochopitelně otočil šlapák na Romana Brychnáče a nařídil proti nám přímý kop. Tomu se divil i poškozený sobiňovský hráč, který sám přiznal, že si zranění způsobil sám. Nicméně verdikt rozhodčího je neměnný a jak už to bývá, po naší nemohoucnosti v koncovce přišel trest. K míči se postavil J. Ondráček a přesnou střelou vymetl šibenici naší branky a poslal domácí do vedení (1:0). Inkasovaný gól nás vyhecoval ještě k větší aktivitě, ale z územní převahy jsme nedokázali vytěžit nic. Naše hra postrádala nějakou konstruktivní myšlenku a naše pokusy končily většinou nepřesnou přihrávkou, útočným faulem nebo u důsledně hrající domácí obrany. S ubíhajícím časem jsme otevřeli hru a v závěru hráli už jen na dva obránce. Přesto že závěr utkání se dohrával víceméně na jedné polovině, nedokázali jsme domácí branku ani ohrozit a hráli jsme dost zbrkle. Domácí naopak kontrovali rychlými protiútoky. Po jednom z nich dokonce zvonila tyčka naší branky. Jinak se nám protiútoky dařilo ubránit, a tak naděje alespoň na srovnání žila až do závěrečného hvizdu. Když jsme v posledních minutách nevyužili ani sérii rohových kopů, ukončil rozhodčí zápas a domácí vybojovali cenné vítězství, za které je domácí publikum náležitě odměnilo. 

 

   Mužstvo zaslouží pochvalu za bojovnost až do poslední minuty. V minulém kole jsme šťastně vydřeli vítězství a tentokrát jsme o body bohužel přišli, přestože jsme byli lepším týmem. Toto utkání ukázalo, co nás stojí tresty za vyloučení hráčů. Nikomu nelze vytknout nedostatek snahy, přesto Jirkova absence byla na hřišti znát. Zklamáním je pro mně také výkon rozhodčího Čejky, kterého pokládám za jednoho z nejlepších v okresním přeboru. Jeho jednoznačně mylné rozhodnutí ovlivnilo zápas, přesto však vinu za náš neúspěch musíme hledat hlavně sami u sebe. Další utkání sehrajeme na domácím hřišti 1.5. v 16:30 proti Rozsochatci (kde jsme na podzim vyhráli těsně 1:0).

 

Za kolektiv hráčů napsal Pavel N.

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář