Jdi na obsah Jdi na menu
 


22. kolo - Staré Ransko - Lučice (A-tým)

17. 5. 2010

22. kolo - Staré Ransko - Lučice 5:2 (1:1)

 

 

 

 

 

Sestava:

 

 

                                                    Josef Žák

 

 

   Roman Brychnáč                   Roman Kafka                                Pavel Novosad

 

 

                                               Michal Janáček                       
                                 

 

 

 Tomáš Dohnal               Jan Ročárek, Michal Ročárek              Ondra Mišinger          

 

 

                                                                   (Luboš Ondráček)

 

 

                     Jirka Janáček                               Petr Machovec

 

 

                     (Martin Kopecký)      

                                               

 

 

 Branky:   1x Tomáš Dohnal, 2x Petr Machovec, 2x Jirka Janáček

 

 




                Podle vyjádření sportovní rubriky Brodského deníku bylo šlágrem 22. kola právě naše utkání s mužstvem Lučice, které v jarní části ještě neprohrálo. Naopak my jsme měli za sebou 3 neúspěšná utkání, ve kterých jsme vstřelili pouhou 1 branku. Do sestavy se po třízápasovém trestu vrátil Jirka Janáček, který v předchozích zápasech citelně chyběl, a tak jsme směrem dopředu očekávali zlepšení.

 

 

            Už od úvodního hvizdu rozhodčího Beránka bylo jasné, že chceme napravit předchozí nevydařená utkání. Aktivní hra a dobrý pohyb našich hráčů dělal hostům problémy. Hned v úvodu měl Michal Ročárek možnost z dobré pozice zahrávat trestný kop a brankář hostů se musel hodně snažit, aby jeho střelu, která byla ještě tečovaná zkrotil. Herně jsme mužstvo Lučice přehrávali, ale stejně jako v minulých zápasech nás trápila koncovka. Obrana hostů nechávala našim útočníkům poměrně dost místa a ti se dostávali do slibných šancí. Chyběla ovšem gólová tečka. A jak to bývá, fotbalové pravidlo „nedáš dostaneš“ platí, a tak první, kdo se gólově prosadil, byli hosté. Lučický útočník si pochybným způsobem zpracovával míč na hranici šestnáctky, uvolnil se a trefil přesně ke vzdálenější tyči (0:1). Hlavní rozhodčí nic neviděl a pomezní konstatoval, že taková ruka se nepíská, a tak jsme museli dotahovat jednobrankovou ztrátu. V aktivitě jsme naštěstí nepolevili a dál jsme soupeře na jeho polovině přehrávali. Za záda soupeřovi obrany se dostal rychlík Tomáš Dohnal, proti vybíhajícímu brankáři byl úspěšný, když se jeho pokus doslova dokutálel až do sítě, a protrhl tak střeleckou smůlu celého mužstva (1:1). Do poločasu se už skóre neměnilo, přesto ještě přišli nevyužité šance na obou stranách. Hosté trefili hlavou spojnici břevna a tyče, hlavička Petra Machovce skončila nad a Roman Kafka trefil z ostrého úhlu jen tyč.

 

 

            Ve druhém poločase se toho herně moc nezměnilo. Co se týká produktivity, bylo to už o poznání lepší. Michal Ročárek vytvořil u lajny na polovině hřiště tlak na hostujícího obránce, odebral mu míč, zatáhl ho po lajně a vybídl nabíhajícího Petra Machovce ke skórování. Ten dobrou příležitostí nepohrdl a vstřelil rozdílovou branku zápasu (2:1). Za krátko zvyšoval už na 3:1 Jirka Janáček, který z blízka hlavou zužitkoval centr Tomáše Dohnala z pravé strany. Dvoubrankové vedení jakoby nás uspokojilo a znatelně jsme polevili. Toho hosté hned využili a rázem to byli oni, kdo byl na hřišti aktivnější. Zároveň se začalo i víc diskutovat a přibylo i ostrých střetů. Rozkouskovaná hra nám moc nesvědčila a z letargie nás probrala až inkasovaná branka. Hosté zahrávali rohový kop, ten prolétl celým brankovištěm až na zadní tyč, kde Pavel Novosad nepokryl hostujícího útočníka a ten poslal padající míč přesně pod břevno Žákovy branky (3:2). Po obdržené brance jsme se trochu zlepšili, ale spíš než nějakou kombinaci, bylo vidět nakopávané míče a souboje u postraních čar. Po jedné takové situaci se do sólového úniku protáhl Jirka Janáček, ale brankáře hostů z dobré pozice nepřekonal. K vyraženému míči se naštěstí dostal Petr Machovec a svou druhou brankou v zápase odmítl případné drama v závěru utkání (4:2). Své druhé trefy se nakonec dočkal i Jirka Janáček, když se prosadil na hranici malého vápna v hlavičkovém souboji s vybíhajícím brankářem a stanovil tak konečný účet zápasu na 5:2.

 

 

            Celé mužstvo zaslouží pochvalu za zodpovědný výkon. Jen je třeba dát si pozor na hluchá místa, jaké jsme předvedli po 3. brance. Je třeba ocenit, že jsme hráli stále aktivně a trpělivě, i když nás v úvodu trápila koncovka a dokonce jsme prohrávali. Konečně byla vidět i střelba z větší vzdálenosti a dobře zahráli i obě krajní zálohy. Po třech prohrách tak slavíme zasloužené vítězství. Příští utkání hrajeme opět doma. Tentokrát v neděli od 16:30 proti Světlé B.

 

 

 

 

 

Za kolektiv hráčů Pavel N.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář