Jdi na obsah Jdi na menu
 


23. kolo - Staré Ransko - Světlá B (A-tým)

25. 5. 2010

23. kolo - Staré Ransko – Světlá „B“ 5:3 (2:1)

 

 

 

 

 

Sestava:

 

 

                                                    Josef Žák

 

 

Roman Brychnáč                       Roman Kafka                        Pavel Novosad

 

 

                                                Michal Janáček                       
                                 

 

 

Tomáš Dohnal                Jan Ročárek, Michal Ročárek            Ondra Mišinger          

 

 

                                      (Míra Vavroušek)   (Zdenek Zvolánek)      

              

 

 

                     Jirka Janáček                                       Petr Machovec

 

 

                                                                                (Luděk Strašil)

 

 

                                                                          

 

 

 Branky:   2x Jirka Janáček 1x Tomáš Dohnal, 1x Petr Machovec, 1x Jan Ročárek

 

 




           

                Ve druhém domácím utkání v řadě jsme se utkali se Světlou „B“. Při posledním vzájemném duelu na podzim jsme ve Světlé jen remízovali. Nyní se Světlá nachází na dně tabulky a v boji o udržení se jí hodí každý bod.

 

 

            Rozdílné postavení mužstev v tabulce bylo patrné i na hřišti a naději hostů na nějaký bodový zisk držela jen naše žalostná produktivita při zakončení. To nás bohužel trápí už několik zápasů. Nebudu vyjmenovávat jednotlivé neproměněné šance, ale jen za první poločas jich bylo až až. Mezi řadou neproměněných šancí se naštěstí v prvním poločase našli dvě, které jsme dotáhli až do konce. První, kdo se prosadil, byl Jirka Janáček, který byl důrazný v souboji s hostujícím brankářem o odražený balón a nakonec ho dostal až za brankovou čáru. Celé situaci předcházela individuální akce Michala Ročárka, zakončená dobrou střelou z hranice šestnáctky. O druhý zápis se šikovnou tečí po rohu postaral Tomáš Dohnal a zvýšil na 2:0.  Do přestávky se však mezi střelce zapsali i hosté. Hostující útočníci si na hranici velkého vápna předali balón a přesnou střelou z voleje snížili na 2:1. Přesto, že na šance vyzněl první poločas jednoznačně pro nás, na branky tak skončil jen těsným vedením.  

 

 

            Hra v začátku druhého poločasu pokračovala ve stejném duchu jako v poločase prvním. Uklidnění na naše kopačky brzy přinesl Honza Ročárek, který skvěle zužitkoval zpětnou přihrávku před branku a z první trefil míč přesně k levé tyči (3:1).  Krátce na to předvedli naši útočníci ukázkový „ťukec“ mezi statickou obranou hostů, na jehož konci stál Petr Machovec, který už měl z blízka před prázdnou brankou jednoduchou práci. Zvýšil už na 4:1 a vypadalo to na jednoznačné utkání. Bohužel stejně jako v minulém utkání přišel mírný výpadek a Světlá, kterou aktuální výsledek neodradil stále bojovala o cenné body. Díky tomu, že jsme polevili, vyrovnali hru a ohrožovali naši branku. Nebezpečné byly hlavně standardní situace, což brzy poznal na vlastní kůži Josef Žák, který byl proti přímému kopu hostujícího útočníka bezmocný. Ten mu dokonale vymetl pravou spojnici a snížil na 4:2. Tu nejlepší odpověď na danou situaci dal Světelským Jirka Janáček, který nás svou druhou brankou v zápase poslal opět do tříbrankového vedení (5:2). Poslední slovo v trochu divokém závěru utkání měli přeci jen hosté, kteří se opět v situaci hodně podobné naší první inkasované brance prosadili a uzavřeli tak konečný účet zápasu na 5:3. Nutno podotknout, že do konce zápasu musel náš brankář vytáhnout několik dobrých zákroků, aby se skóre dál neměnilo. Gólové šance byly ale i na druhé straně a nechybělo moc a mezi střelce se mohl zapsat i střídající Zdeněk Zvolánek. Jeho pokus jen těsně minul levou tyč.

 

 

            Nedělní utkání se hodně podobalo minulému zápasu s Lučicí. Diváci viděli mnoho nevyužitých šancí, aktivní hru dopředu, 5 branek domácích, uspokojení z vedení, útlum hry a dotahování hostů. Do hry se dostali i 3 dorostenci, kteří mohou sbírat zkušenosti do dalších zápasů a po dlouhé době byla plná i lavička náhradníků. Na některé tentokrát dokonce nezbyl dres. Další utkání sehrajeme opět doma. Tentokrát už ve středu 26.5. od 17:00 v dohrávce 16. kola s Přibyslaví „B“ a pak jedeme v neděli 30.5. do Jeřišna.

 

 

 

 

 

Za kolektiv hráčů Pavel N.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář