Jdi na obsah Jdi na menu
 


10.kolo Ransko-Havl.Brod C 4-4

9. 10. 2022

Z respektu do převahy

Ransko-Brod 4-4 (2-3)

Sestava:Ročárek,Novosad,Holcman D.,Říha,Šír,Brychnáč,Janáček P.,Holcman F.,Havlíček,Zvolánek,Janáček J

Střídali: Boguaj st.,Kafka,

Branky:Zvolánek2x,F.Holcman,Janáček J.

Do zápasu jsme vstoupili s velkým respektem,a prvních 20.minut se zbytečně nechali zatlačit na svoje pokutové území.Technicky vyspělí soupeř nám dělal problémy ,měl více  pohybu,více aktivní na míči a nebezpečný v zakončení.Z toho pramenil první kontakt v našem pok.území a první penalta 0-1.Ve 13.minutě dobře napadal Z.Zvolánek rozehrávku hostů a využil jejich zaváhání 1-1.Bohužel v 17.min přišel druhý pokutový kop a bylo to 1-2.Hosté byli nahoře,my jsme se báli něco vymyslet,a vyhozené míče jen nahrávali hostům k vytváření ještě většího tlaku.Ve 27 min. z trestného kopu nevýraznou střelou zvýšili na 1-3.

Možná právě to byl ten správný okamžik ke zvratu ,a k tomu abychom začli konečně hrát.Posunutí hry více nahoru a napadání rozehrávky soupeře již v jejich obraném prostoru přinášelo ůspěch.Hosté začali vytvářet chyby pod tlakem a tak ve 43.min po fantastické a přesné prunikovce zkušeného P. Janáčka snižoval těsně před poločasem zkušeným zakončením F.Holcman na 2-3.

Druhý poločas začal z naší strany mnohem odvážněji.Celkově jsme posunuli těžiště hry více k soupeřově bráně a začli ho dostávat pod tlak.Ve 48.min se podruhé v zápase prosadil Z.Zvolánek a bylo srovnáno.3-3.Hosté začli být nervozní a již nebyli tak dominantní,naopak nás bylo plné hřiště.Mnoho dalších šancí však bylo nevyužito,hosty zachránil buď dobrým zákrokem golman,nebo konstrukce jejich svatyně.V 61.min. jsme se přece jen dostali do vedení,po tlaku na rozehrávku Brodu se dostal míč k J.Janáčkovi a ten s přehledem zakončil ze 30.metrů do odkryté brány..4-3.

I přes velkou převahu jsme nedokázali vstřelit další branku,a že příležitostí bylo dost.A tak pravidlo nedáš dostaneš se opět potvrdilo a v 80.min po zaváhání naší obrany srovnala legenda futsalu M.Mareš do prázdné branky na 4-4.

Velký náš respekt  k soupeři na začátku zápasu v podstatě rozhodl o celém utkání,i když jsme měli šanci zápas dotáhnout do vítězného konce.Bohužel se nestalo,ale i přesto bod s tímto technickým soupeřem je pro nás v podstatě úspěch.Pozitivní bylo nasazení od 25.min,kdy jsme za stavu 1-3 nerezignovali,ale začli konečně hrát a na hřišti jsme dominovali.

Pochvalu tentokrát zaslouží všichni hráči ( vč. GOLMANA) za přístup a snahu.

Velké díky fanouškům a divákům za podporu!!!

Další a poslední podzimní  domácí zápas se koná 22.10.od 14.30 ,soupeř Keřkov.

Díky patří i soupeři za sehrání kvalitního utkání !!!